Τον νέο Ολυμπιακό κύκλο ξεκινά την Τρίτη η Εθνική ομάδα γυναικών. Στον δρόμο προς το Τόκιο αρχηγός της «γαλανόλευκης» θα είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία παρότι ταλαιπωρείται πολλές ημέρες από ίωση, θα αγωνιστεί κανονικά στην πρεμιέρα του World League, με αντίπαλο την Ολλανδία.

Με αρκετά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας η Ελλάδα με προπονητή τον Σάκη Κεχαγιά, οφείλει να αλλάξει πολλά στο DNA της, προκειμένου το 2020 να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την τελευταία συμμετοχή της χώρας μας να είναι το 2008 στο Πεκίνο.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε στο Waterpolonews.gr για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι αναγνωριστική για την Εθνική, όμως πρέπει από τώρα η ομάδα να κυνηγάει τη νίκη, προκειμένου να χτίσει ψυχολογία και να σκληραγωγηθεί.

Αναλυτικά:

«Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Είναι μια αναγνωριστική περίοδος για την Εθνική ομάδα, η οποία πλέον παρουσιάζεται με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, με πολλά νέα κορίτσια να έχουν ενσωματωθεί.

Έχουμε κάνει μόλις μια προπόνηση όλες μαζί, το πρωί της Δευτέρας και αύριο είναι η πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το σημαντικό είναι η Εθνική να επαναφέρει το πνεύμα νικητή και να κυνηγά τις νίκες, σε όλες τις διοργανώσεις και αν μπορεί να τις κατακτά. Κακά τα ψέμματα τα τελευταία χρόνια αυτό είχε εκλείψει, όσον αφορά τη νοοτροπία της ομάδας.

Πρέπει να βρούμε σιγά-σιγά ψυχολογία, γιατί η ψυχολογία στις γυναίκες είναι άκρως απαραίτητη και να δουλέψουμε σκληρά για να επανέλθουμε στην ελίτ. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, όμως πρέπει από τώρα να είμαστε σοβαρές, ώστε να δικαιωθούμε στο τέλος».

Για την αντίπαλο στην πρεμιέρα, Ολλανδία:

«Η Ολλανδία έχει εισχωρήσει στην ομάδα της ορισμένες νεαρές παίκτριες, όμως η βάση της είναι σταθερή. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και θεωρώ άδικα βρέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Θα μπορούσαμε κατά κάποιο τρόπο να πούμε ότι η έγινε η Ελλάδα του 2012, όταν εμείς δεν προκριθήκαμε στο Λονδίνο. Στον αθλητισμό βέβαια πάντα κάνεις κάτι λάθος και φτάνει η στιγμή που το πληρώνεις…».

alexandra-asimaki-vs-Italy

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλή επιτυχία αρχηγέ και καλή αρχή σε σένα και την ομάδα. Καλή τύχη και καλή δύναμη. Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, εσείς είσαστε φτιαγμένες για τα δύσκολα. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ λέει ο ποιητής και το ίδιο ισχύει για να γυρίσει η Εθνική ομάδα στις επιτυχίες και τα μετάλλια. Αξίζετε να πετύχετε και πρέπει ο κόσμος του πόλο να σας συμπαρασταθεί και να σας υποστηρίξει από το πρώτο παιχνίδι, από αύριο κιόλας. Καλή και απαιτητική δουλειά χρειάζεται, με τα κεφάλια κάτω και την ψυχή και την καρδιά ψηλά, έτοιμες να σας δώσουν φτερά όταν η κούραση είναι έτοιμη να σας καταβάλλει. Αξίζετε να είστε στο Τόκιο, δουλέψτε για αυτό και εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

Απάντηση